MyDrive Connect not working after update

747skipper
747skipper Registered Users Posts: 18
Outstanding Wayfarer
edited May 20 in MyDrive Connect
My drive connect insisted on updating itself this morning to 4.2.13.4348
On restarting I get asked for authentication to;
webproxy.solaris.test.tomtom.com
Has someone put the test version live and not changed the server address?
My login is repeatedly rejected, a brief view of the normal screen followed by white screen
Tomtom unable to connect to server

Where can I get the previous version while you sort yourselves out?

Best Answers

  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,024
    Moderator
    edited May 19 Answer ✓
    Hello All,
    The issue is being looked into with highest priority.
    Hoping to have a solution for this soon.

    Sorry, and apologies for the inconvenience caused.

    We will keep you posted with any updates as they come.

    Thanks,
    Vikram
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,024
    Moderator
    edited May 19 Answer ✓
    Update:

    The bug should be fixed now.
    Let me know if you see the same error again.

    Thank you for your patience :)

    -Vikram.


Answers

  • Gibbo1964
    Gibbo1964 Registered Users Posts: 2
    Novice Seeker
    Has anybody had ant issues with trying to Install a new version of MyDrive Connect onto their Desktop and getting error messages saying Authentication required ? Put in user name and password and still not working. Any advice would be much appreciated. Thanks
  • John_V
    John_V Registered Users Posts: 1
    New Seeker
    edited May 19
    Ik heb dezelfde problemen ondervonden en nog niet kunnen oplossen. Evenmin wet ik of de levenslange gratis updates nog mogelijk zijn. Hopelijk kan iemand hieromtrent een definitieve oplossing bieden, waarvoor dank
  • Evert134
    Evert134 Registered Users Posts: 1
    New Seeker
    Hello,

    I am trying to do the yearly outrageous task of updating my tomtom device (Rider 450) for the vacation.
    this time after i downloaded mydrive connect it wont start up instead if ask me for a verification login.
    kbztop4va97e.png

    I tried finding a solution on the internet but i cant find any. it doesn't work on my win 10 desktop and on my win 7 laptop so it might be an internet connection problem but i dind't know how to fix it.

    gr.
  • Gibbo1964
    Gibbo1964 Registered Users Posts: 2
    Novice Seeker
    edited May 19
    Thanks hopefully someone will have an answe
  • Woodwat
    Woodwat Registered Users Posts: 3
    Apprentice Traveler
    edited May 19
    Exactly the same problem here. MyDrive Connect upgraded to v4.2.13.4348 and now presenting new request for Authentication to webproxy.solaris.test.tomtom.comkis81qznn0je.jpg


    Taskbar icon settings tab opens up with 'Verify connection' button greyed-out.
    i4157p84z2tz.jpg

    If I click into "Use System Settings" then back to "Direct connection..." the 'Verify connection buttos is available and, when clicked, gives a green tick but I still get the same authentication request when I launch the app.
    pz2hnyrlfhnu.jpg
  • Canarian
    Canarian Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    After many years of operation MyDrive Connect will not allow login. My credentials have not changed for years but a server at "webproxy.solaris.test.tomtom.com" is not letting me in.
  • tomtomsupportsucks
    tomtomsupportsucks Registered Users Posts: 1
    New Seeker
    edited May 19
    Same issue.
  • Terry_77
    Terry_77 Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    edited May 19
    Same here. Must be a server roblem. The "test" bit of URL might be a clue
  • Terry_77
    Terry_77 Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    edited May 19
    Same here
  • BRUFC4
    BRUFC4 Milton KeynesRegistered Users Posts: 2
    New Traveler
    edited May 19
    I have the same problem, the "webproxy.solaris.test.tomtom.com" keeps going round in a loop. Any solutions as I am off on a 2 week trip from Monday & wanted to upload some routes to my Rider 410
  • rmontey
    rmontey Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    You have obviously updated your systems etc. However I can now not update my TomTom. Not impressed.
    I log in but then get another login request stating:
    "A username and password is being requested by webproxy.solaris.test.tomtom.com".
    I put in my details and get:
    Server not found

    MyDrive Connect can't find the server at www.tomtom.com

    If you are unable to load this page, check your computer's network connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that MyDrive Connect is permitted to access the Web
    Retry

    WTF. Don't you people test these things before you implement them.

    My firewall is set up to allow TomTom My Drive.

    POFFed
    Ray Montey
  • rmontey
    rmontey Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    edited May 19
    PS You chat application on the website doesn't work which just further aggravates the situation.
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,024
    Moderator
    edited May 19 Answer ✓
    Hello All,
    The issue is being looked into with highest priority.
    Hoping to have a solution for this soon.

    Sorry, and apologies for the inconvenience caused.

    We will keep you posted with any updates as they come.

    Thanks,
    Vikram
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,024
    Moderator
    edited May 19 Answer ✓
    Update:

    The bug should be fixed now.
    Let me know if you see the same error again.

    Thank you for your patience :)

    -Vikram.


  • Ton2017
    Ton2017 Registered Users Posts: 6
    Apprentice Traveler
    It is working!
  • Canarian
    Canarian Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    Yup, working now
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,024
    Moderator
    Thanks, @Ton2017 @Canarian
    I will close this thread as the bug/error has been identified and fixed.

    Please feel free to start a new thread if you spot anything new.

    Regards,
    Vikram :)

This discussion has been closed.