RDS-TMC receiver connects / disconnects

abvdg
abvdg Registered Users Posts: 3
Apprentice Seeker
Hello, new to this forum, hopefully I can found some help. I bought a RDS-TMC receiver for my Go Live 1005 Camper & Caravan. Unfortunately the cable keeps connecting and disconnecting, like it's not properly fitted in the car mount. But it's fitted the right way. It also keeps searching voor rds radio data. Is it a hardware problem? Or software? Is there a quick fix, without using a laptop? I'm on holiday and hope to use the cable next week for riding home. Thanks in advance!

Answers

  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,064
    Moderator
    Hi @abvdg
    Welcome to the community!
    Hope that you are driving in a country that is covered for providing traffic updates, see support article - https://help.tomtom.com/hc/en-gb/articles/360013898220

    You can also try the optimizing the reception to check if this is not a software issue, see steps on our support article here- https://help.tomtom.com/hc/en-gb/articles/360013898240

    Regards,
    Vikram
  • abvdg
    abvdg Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    Buon giorno @VikramK,

    We are in Italy at the moment. According to the link in your post we should have coverage. I have also replaced the cable for a better reception, but that did not do the tric. I also did a soft restart of the device (30 secs. on/off button) and now the device gets RDS data (no longer searching). Hopefully it's also the solution for the connect/disconnects warning. Next week we'll try it. Thanks for your answer!