Missing Speed and Red Light Cameras on my GO 520 — TomTom Community

Missing Speed and Red Light Cameras on my GO 520

DucDuc Posts: 35 [Master Explorer]
Speed and Redlight cameras missing on my 520. Furthermore, have not seen any updates lately.
Funnily, some speed cameras do show up sometimes. Also, pretty cheesed off since there is no Australian phone support available any more. You need to be a Mensa member to get issues reloved.

Comments

  • DucDuc Posts: 35 [Master Explorer]
    edited January 11
    Noticed lately that previous highlighted speed and red light cameras are missing. Also, I have not seen a speed camera update for a while. Any ideas?
  • YamFazManYamFazMan Posts: 19,450
    Superusers
    Hi
    @Duc
    Have you tried a Soft/Drum roll restart on the device ??? This restarts the devices Operating System afresh

    RESETTING YOUR NAVIGATION DEVICE
    https://help.tomtom.com/hc/en-gb/articles/360013957499-Resetting-your-navigation-device
    Charge the device for at least 2Hrs….
    (Preferably using something like a Smartphone Charger using the Tomtom USB lead)
    OR have the device plugged into a power supply while the device is restarting
    Press and hold the on/off button until you hear a drum-roll sound then release the on/off button.
    You won’t lose anything; it’s just like rebooting your PC
    I use a Soft/drum-roll start after any upgrade large or small.
    It’s also useful to keep in mind for sorting out most minor niggles....
    _________________________

    For general improvement using the Tomtom Speed Cam Database over the default settings....

    Always use a Computer voice...
    Serena or Malcolm for me in the UK
    Also....
    From the main screen... Tap (.... Menu) -> Setting -> Sounds & Warnings...
    Set... 'Warning Type' to... Read Allowed... (Important... Needs a Computer Voice set in the Voices menu)
    Speed Cameras & Hazards... Set to ON
    The next 10 Setting ALL set to Always
    The next 4 Settings ALL set to ON
    Now as well as the normal triple 'bong bong bong' warning sound....
    The device will say....
    'Fixed Camera'
    'Mobile Hot Spot'
    'Red-light Camera'
    'Accident Black-spots
    ‘Spoken Traffic delays’

    Stay Safe... ATB YFM
  • DucDuc Posts: 35 [Master Explorer]
    edited January 8
    Hi YamFazMan, done the abve bar a complete factory reset, which I will only do as a last resort. Still baffled why I am not getting any updates. Device was working fine before. Still stuffed.
    Google maps and Waze are looking better by the day.
    Furthermore, this happened a while back and Australian Phone Support fixed it with sending me an update. Alas, no more Australian Phone Support.
  • YamFazManYamFazMan Posts: 19,450
    Superusers
    Hi
    @Duc
    Contacting Tomtom Support….
    Due to COVID-19 the phone service has been suspended
    For Tomtom Support Email or Chat lines...
    (Monday to Friday Normal Office Hours)

    The way of contacting Customer Services has changed

    (1)... A couple of Tips when Contacting Tomtom Support....
    Here... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1714844/#Comment_1714844
    _________________________

    (2)... Tomtom FAQ … How to Contact Tomtom Support....
    Here… https://help.tomtom.com/hc/en-gb/articles/360015568919-How-to-contact-TomTom-support

    Stay Safe... ATB YFM
Sign In or Register to comment.

Who's Online in this Category0