GO 510 Internal search error — TomTom Community

GO 510 Internal search error

My satnav was working fine last week and I haven't made any changes to it.
But today when I do a postcode search it says Internal search error.
I have done a "drum roll reset" but made no difference. c02w1uvfwmyt.jpg

Best Answers

Answers

  • VikramKVikramK Posts: 11,086 Moderator
    Hi @AntonyM

    Sorry for the late reply.

    Did you get this sorted already? I would suggest you do a soft reset on the device and then try again.

    Regards
    Vikram
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    edited July 2019
    Hi @VikramK ,

    No I still haven't managed to fix it.

    I did the "drum roll reset" but I will try the "soft reset" which you linked to and update you.

    Regards,
    Antony
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    Hi @VikramK ,

    OK, I followed the link, but the instructions say to use a straightened paperclip to push the reset button on the bottom of the device. My Go 510 doesn't seem to have a reset button.

    Any other ideas?

    Regards,
    Antony
  • jms344353jms344353 Posts: 2 [New Seeker]
    I have the same problem, just started a week ago.
  • jms344353jms344353 Posts: 2 [New Seeker]
    I tried the Settings, System, Reset Device solution but without success. Any other ideas?
  • VikramKVikramK Posts: 11,086 Moderator
    edited July 2019
    Hi @AntonyM

    The drum roll and the soft reset is the same.

    Could you try a factory reset- Main Menu- Settings- System- Reset ?

    Then try again?

    @jms344353

    A recovery mode:



    Regards
    Vikram
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    Hi @VikramK

    I have just done a factory reset.

    Still the same error when searching.

    Regards,
    Antony
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    Hi @VikramK ,

    Thank you. The recovery mode has finally fixed the problem.

    Although it took about 5 hours to go through it all! :-)

    Thanks,
    Antony
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    edited August 2020
    Hi @VikramK ,

    13 months later and the same error happened again!

    I followed the steps for recovery mode again.
    But this time it gets into a continuous loop:

    The "white wheel" spins, I connect it to my computer.
    MyDrive goes through the "Restoring your device" screen and goes up to 100%.
    The TomTom restarts with the "TomTom and globe" screen and the progress bar gets about halfway across, then it restarts.

    The "white wheel" spins, I connect it to my computer.
    and so on, over and over again!
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    VikramK wrote: »
    Hi @AntonyM

    A recovery mode:



    Regards
    Vikram

    Hi Vikram,

    It doesn't work on my TomTom Go 510. In the video I get as far as 2:09 (the device restarts) but then instead of showing the maps, it goes back to 1:18 (the spinning wheel) and repeats the process. Over and over. Forever!
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    Lochfrass wrote: »
    If you have a Memory card in your device, remove the memory Card

    Thank you. that solved that issue.

    Now MyDrive Connect does not show the SD card as being present, even though the TomTom does and has happily formatted it.
Sign In or Register to comment.

Who's Online in this Category0