No sound on GO Navigation App — TomTom Community

No sound on GO Navigation App

HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
No sound at all. Volume on maximum, voice instructions on.

Mod edit: This discussion was created from comments split from: No sound on mobile app.

Comments

  • DougLapDougLap Posts: 7,187
    Superuser
    edited July 2020
    Hi @HarryM_1

    Is the Speaker icon left end of the sound bar crossed through. If it is Tap to turn spealker on.

    Also could you just try Pressing the Phones volume + button when you expect an Instruction. Been known to resolve the problem even if Volume was okay on the phone prior to starting the App..

    Doug
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    edited July 2020
    No, that's not it. Tried all the obvious stuff. I have an iPhone and an iPad, no sound on either.
  • DougLapDougLap Posts: 7,187
    Superuser
    Hi @HarryM_1

    Maybe @lampard may have a suggestion. We may have missed him if so he will be back on the forum tomorrow. Look back here.

    Doug
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    No, don't have infotainment system. Have tried with bluetooth on and off.
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    Still no sound.
  • DougLapDougLap Posts: 7,187
    Superuser
    Hi @HarryM_1

    In iTunes on your phone is the music volume on as the Volume setting in Voices in TT Go App says the Voice volume as a % of the music volume.

    Doug
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    Volume on maximum, still no sound.
  • YamFazManYamFazMan Posts: 18,668
    Superusers
    edited July 2020
    Hi
    @HarryM_1
    Maybe ???....
    If my iPhone is connected to the Ford Sync in my Fiesta....
    Then there are NO spoken instructions from the TT Go App....
    Disconnect Ford Sync and the spoken instructions work on the TT GO App....

    Stay Safe... ATB YFM
  • SinglePointSafetySinglePointSafety Posts: 48 [Renowned Trailblazer]
    OP has already said he is not connecting to a car's infotainment system - I covered this is my response, because the Bluetooth issue is well-known ie if BT is on, no device sound

    The problem sounds like a very tricky one - the standard advice will be to uninstall and then reinstall, which is a real pain, but it seems somehow it's the only cure
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    Tried uninstall/reinstall. Coming round to the idea the answer is MapsMe.
  • lampardlampard Posts: 5,142 Moderator
    Hi there @HarryM_1

    What app version are you using on your iPhone?

    Regards, lampard

  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    2.2.1
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    Updated to 2.3 and now have sound on iPhone not via bluetooth.
  • DavidCADavidCA Posts: 1 [Apprentice Seeker]
    I have updated to 2.3, but no luck getting sounds I am afraid!
  • HarryM_1HarryM_1 Posts: 9 [Apprentice Traveler]
    What I don't understand is this worked fine two years ago, worked over bluetooth and through the car's system. Now nothing.
  • lampardlampard Posts: 5,142 Moderator
    edited July 2020
    Hi @HarryM_1

    Since you're using version 2.3, Do you see the below option under the Main Menu screen (left bottom corner)? Clicking on it should populate the prompt to select the audio output source. Can you see 'car' as an output source?
    7g02zeyz8zas.png

    Regards, lampard
  • TpDay79TpDay79 Posts: 2 [Apprentice Traveler]
    I only ever have phone volume on low (catch-up radio before sleeping) so even 100% of Music volume is very quiet. I always forget to set Music volume high before a trip so always need to pull-in when on the road to increase Music volume. Any way of separating the TT instructions-volume from Music volume? iPhone SE with GO v2.3.
This discussion has been closed.

Who's Online in this Category1

Palferman
Palferman