Server busy issue on the MyDrive Connect January 2019 — TomTom Community

Server busy issue on the MyDrive Connect January 2019

5150user5150user Posts: 40 [Sovereign Trailblazer]
edited May 2019 in MyDrive Connect
I get that occasionally keep trying and eventually it will be ok

I suspect the statement is correct - server busy

though tonight I cannot connect as "mydrive connect " is giving an error 503 so I suspect the server is down ?

Comments

  • PirixPirix Posts: 2 [Apprentice Traveler]
    I have the same problem.
    Portugal
  • dhndhn Posts: 33,350
    Superusers
    Yep, believe it is server errors today.
  • GvdNestGvdNest Posts: 4 [Apprentice Traveler]
    I see that the first post on this thread was 8 hours ago and it is still not fixed.
    The same problem in The Netherlands. I tried to update my Go 6000/6100 with MyDrive Connect and got this error 503.
    Also on the website TomTom.com, click on "Login" and then click on "Consumer Navigation". This also results in error 503. It is a server problem with TomTom, and NOT a local problem on my PC. I have tried this with several browsers as well.

    The problem is that TomTom is not reachable by phone anymore. You can only look for an answer via the product's FAQ's.
  • kompei77kompei77 Posts: 53 [Legendary Explorer]
    Even at this moment always the same problem ...
  • UltegraDi2UltegraDi2 Posts: 18 [Master Explorer]
    Same here, UK, since 10.00 GMT.
  • UltegraDi2UltegraDi2 Posts: 18 [Master Explorer]
    VikramK wrote:


    Link not working. Displays message;

    [h1]Something has gone wrong[/h1]Sorry, the page you are looking for might have been removed, is temporarily unavailable, or the name has been changed.
    If you came here through our website, please let us know where this error occurred, so we can repair the defect. Contact us by e-mail: [email protected]
    If you came here through a link on another website, this reference will have been incorrectly recorded. Unfortunately we cannot change this. Please contact the website which recorded this error directly.
    Perhaps the following can be of help:
    1. Check that the spelling in the address bar is correct.
    2. Go to: Homepage.
    3. Click the on 'previous' button in your browser if you want to try another link.
  • dhndhn Posts: 33,350
    Superusers
    Try the link now. Works for me............
  • CaqasCaqas Posts: 2 [New Seeker]
    I had this very frustrating problem but I resolved it by updating the MyDrive Connect app and (essential) logging in as a user on the app.

    I then just rebooted my satnav and the app updated it without problems.
  • CaqasCaqas Posts: 2 [New Seeker]
    In fact, I also had to do a factory reset (partial, kept my information).
  • Indy_RosserIndy_Rosser Posts: 6 [Apprentice Traveler]
    I've been periodically muddling along with this for a while now, without writing comments. When I look to the date on this thread (being January 2019) and it is NOW May 2019 and still NOT resolved, yet TomTom is giving it priority, I am perplexed!

    How long would it take to resolve if NOT given priority, I wonder?
  • YamFazManYamFazMan Posts: 19,655
    Superusers
    edited May 2019
    Hi
    @Indy_Rosser

    The Servers are definitely up and running....
    This Morning Installed 4 update to my GO 825....
    Check out the time/date on the PC Task Bar

    Tap on Image to enlarge....
    jbxwhn7g34v0.jpg

    3k77non27s39.jpg

    db12d3lppjft.jpg

    All Done....
    xyozwn1p3a2u.jpg
    ATB YFM
  • WhichWayWhichWay Posts: 1 [New Traveler]
    I've been consistently getting the "servers busy" message for over 1-month now, and it is still persisting even as of yesternight. Not at all good!
  • YamFazManYamFazMan Posts: 19,655
    Superusers
    edited May 2019
    Hi
    @WhichWay

    OK here working fine... Check the date on the Screen-grabs

    4f4jnsaxxxhx.jpg
    bgqq1rm8exfv.jpg
    Firstly try Logging OUT of MyDrive Connect (Screen Top Right) then log back in again with your Credentials... Simple but it has worked for many users

    On the rare occasions that I have problems with MyDrive connect
    I use either.....
    Option... (1) Delete MyDrive Connect using the free version of Revo Uninstaller
    OR
    Option... (2) Delete the Home3 and the Mydrive Connect Folder
    ___________________________

    Option…(1) If you're using a Windows PC... Delete MyDrive Connect using the free version of Revo Uninstaller

    If you're using a Mac... Surely there must be a Deep Clean Un-installer Program available for a Mac ???
    Download & install the free version of Revo Uninstaller
    Here...https://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html
    Revo first uninstalls the Program... Then scans and removes all of the left over files a normal uninstall leaves behind

    (1)... Uninstall MyDrive Connect Using the Revo Uninstaller
    (2)... Clear your browsers cache (Optional, but I find it helps)
    (3)... Restart your PC (Not Turn Off & Turn On again)
    Reinstall MyDrive Connnect (Without your device connected)
    Connect & Turn on your device... Login to MyDrive Connect
    ___________________________
    ___________________________

    Option... (2) Delete the Home3 and the Mydrive Connect Folder
    If you have installed MyDrive Connect to the default location using Windows 10
    It's located here... C:\Users\"Your Computers Name goes here"\AppData\Local\TomTom\

    If you delete the Home3 and the Mydrive Connect Folder it removes the Cache Folders & Contents, Prefs.ini, cookies.ini. Logs and Configuration.xml files and and force a reload of the Cache Data
    A new Home3 and MyDrive Connect and their contents are created fresh the next time you use MyDrive Connect
    You will have to login again, as if you had just installed MyDrive Connect
    ___________________________

    Method…..

    (1)... Disconnect the SatNav from the PC and reset it by holding down the off button for 20 secs until you hear the ‘drumbeat’ release the button
    (2)... Press keys ‘Windows’ + ‘R’… To Open the ‘Run’ box
    (3)... Type into the ‘Run’ box %localappdata%/TomTom
    (4)… Press Enter... A new window opens, delete the Home3 and MyDrive Connect folders
    (5)... Close all windows
    (6)... Turn on the SatNav and reconnect it to the PC and open ‘My Drive Connect’
    You will have to login again, as if you had just installed MyDrive Connect

    ATB YFM

Sign In or Register to comment.

Who's Online in this Category0