Device Disconnection after 30 seconds — TomTom Community

Device Disconnection after 30 seconds

MaxTrevMaxTrev Posts: 3 [Neophyte Traveler]
Hi, I have a Start 42 that shows as disconnected in MyDrive after 30 seconds.
I've owned this for 2 years running on an XP PC with no problems. I have only had a problem when I installed mydrive on my new Windows 10 PC.
The device always shows in Device Manager when plugged in as Remote NDIS Compatible Device.
It initially shows in MyDrive but then get the message to connect device. It still shows in Device Manager and shows as Connected to Computer on the Start 42 Device screen.
I also see exactly the same issue with my Via 130. It only fnctions correctly on my old XP computer.
Thanks, Trev

Best Answers

Answers

  • MaxTrevMaxTrev Posts: 3 [Neophyte Traveler]
    Thanks YamFazMan,
    I did look at the USB power options but they were very limted with only a tick box option in Device Manager for Turning off this devcie for power saving, but this made no difference.
    I have a Lenova Laptop.
    I will investigate your suggested registry option to see if "USB Selective Suspend" appears in Advanced Power Options.
    I will keep you updated.
    Thanks
  • MaxTrevMaxTrev Posts: 3 [Neophyte Traveler]
    Sucess. Changing the Registry setting gives me advanced power setting options so the "USB Selective Suspend" can be disabled.
    TomTom device no longer disconnects.
    Thanks very much
    Trev
Sign In or Register to comment.

Who's Online13

alibab2000
alibab2000
CJO
CJO
dr.zoidberg
dr.zoidberg
Jopi1956
Jopi1956
modestoribeirinho
modestoribeirinho
stavroula
stavroula
Zakkypong
Zakkypong
+6 Guests