GO 600 takes 5 or 6 minutes to respond after car starts — TomTom Community

GO 600 takes 5 or 6 minutes to respond after car starts

My GO 600 is becoming increasingly frustrating. Previously I would jump in my car plug in my destination and then go. Now when I start a journey I to drive for a few minutes and wait for it to become responsive before plugging in my destination. I have tried rebooting it. Is there anyway to do a complete re install? Or is it more than likely the battery? Any help would be appreciated

Comments

  • YamFazManYamFazMan Posts: 15,077 Superusers
    Hi
    @Pones

    (1)... I would charge the device for at least 3Hrs

    (2)... Tap 4Dot (.... Menu) --> Settings --> System --> About...
    How much Frees space do you have for the Internal memory (Free Working space)
    400MB is considered to be the bare Minimum

    (3)... If you are a regular user say every day or so... Sleep mode is fine
    If you are an occasional user... Turn off mode is best
    Press and hold the Off Button until the Turn Off menu is available
    _________________________________________

    Have you tried a Soft/Drum roll restart on the device ????
    This restarts the devices Operating System afresh
    Press and hold the on/off button until you hear a drum-roll sound then release the on/off button.
    You won’t lose anything; it’s just like rebooting your PC
    I use a Soft/drum-roll start after any upgrade large or small.
    It’s also useful to keep in mind for sorting out most minor niggles......

    If possible, for the for the first Satellite fix, go outside with a clear view of the Sky

    ATB YFM
Sign In or Register to comment.

Who's Online47

Elchdoktor
Elchdoktor
Gerela
Gerela
John-Jay
John-Jay
Lochfrass
Lochfrass
margu
margu
meetconsultan
meetconsultan
OleBy
OleBy
OneMarcilV
OneMarcilV
+39 Guests