Speed Camera update alerts not working

raypetersraypeters Posts: 4 [Neophyte Traveler]
edited January 31 in Speed Cameras
SPEED CAMERA UPDATE After a recent update I noticed that my sat nav was not recognising speed cameras anymore? Before the update it was fine and warned me about cameras, average speed etc etc. I checked in settings and everything is on. The sound is fine and working. With this sat nav I have lifetime speed camera updates. Can anyone help to explain why this has happened and what can be done about it.

Comments

  • VikramKVikramK Posts: 7,319 TomTom Moderator
    Hi raypeters

    Welcome to the community :)

    I would first recommend that you do a soft reset(press and hold the on/off button till you hear the drum sounds), plan a route and test the device.

    If that does not resolve the issue then try reinstallation.

    Remove Speed Cameras-https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/6830

    Install Speed Cameras-https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/24138

    Soft reset again and plan a route.

    Regards
    Vikram :)
    Have a question? Ask!
    Did a reply resolve your query, please mark it as answer!
    Try the search; the information you are looking for could already be available.
  • raypetersraypeters Posts: 4 [Neophyte Traveler]
    Hi Vikram

    Thank you, I tried all what you said. First the soft reset but that didn't work. I then removed the cameras. Then re installed. I then planned a local route with a speed camera but it still didn't show or warn me about the camera?

    So still not sure what has gone wrong or how to fix it?

    Regards raypeters
  • AllyGAllyG Posts: 1 [Apprentice Traveler]
    I'm having the same issue :( Updated my Tomtom 5200 this week, and now only 2 of the many camera on the M25 between Junctions 8 & 11 are showing up on my satnav. Very annoying! I have had a look on map share reporter and they are on there, but definitely not coming up on my satnav.
  • raypetersraypeters Posts: 4 [Neophyte Traveler]
    Hi I ended up calling TomTom directly about this problem. They were very helpful and their advice was to log in again on the actual sat nav and that worked. My advice is call them they can guide you through this with ease. My camera is now operating correctly. Good luck
  • SusymacSusymac Posts: 1 [Apprentice Traveler]
    I have got lifetime updates on my TomTom but can no longer access the camera alerts. It appears I now have to buy this function???? I would appreciate some help on this.
    Many thanks
  • NiallNiall Posts: 10,505 Superuser
    @Susymac

    Contact Customer Services to check on the status of your subscription(s)


    :flag_gb: United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
    Help others identify useful content :- - If someone posted something that was helpful? Click the Like button 👍

    If someone answered the question you asked? Answer Yes to "Did this answer the question? Yes · No"
  • raypetersraypeters Posts: 4 [Neophyte Traveler]
    Niall
    best advice call Tom tom customer service
  • garychapmangarychapman Posts: 4 [Apprentice Traveler]
    I to have lost all speed camera alerts recently, for no reason!!
  • JonwalterJonwalter Posts: 6 [Master Traveler]
    There are indeed differences in how we alert for speed cameras in different countries due to their local legislation. Please, see the following link for more information tile:

    TomTom Speed Camera service and the law

    Regards
  • JamestarbardJamestarbard Posts: 4 [Apprentice Seeker]
    i constantly have this problem usually after i update. i update use it find i don't have them then update again and they return
  • MerlinonlineMerlinonline Posts: 1 [Apprentice Traveler]
    Go into the settings and switch them back on, I was missing a speed cameras for a few days because the update switched them off
  • MarkTadleyMarkTadley Posts: 9 [Master Explorer]
    I currently have a GO600 and it's been a brilliant SatNav etc but over the last year or so, every time I do a Speed camera update, I get the same problem that it never wants to notify me of them.

    My work-around solution to this continuing problem is to do a full turn off and back on (drum roll sounds) and then log out of my account on the SatNav and relog back in.

    Once all the above has completed, I know I can either do a short trip where I know a fixed camera is or simply wait until I need to do a normal daily commute around the big carpark - the M25.

    I actually forgot to have to do this on the latest Speed Camera update and had 3 days of no warnings and was about to call TomTom CS when I remembered this work-around.

    Hope this may help other TomTom users out if they have the same issues. :grinning::thumbsup:
Sign In or Register to comment.

Who's Online50

also_can
also_can
Flashback
Flashback
Jürgen
Jürgen
Lost_Soul
Lost_Soul
Space0815
Space0815
SueFC
SueFC
System
System
TomDuck
TomDuck
Wolfgang.A
Wolfgang.A
YamFazMan
YamFazMan
+40 Guests