Trouble updating my TomTom Via 280

Cinta
Cinta Registered Users Posts: 3
Apprentice Traveler
edited December 2021 in Devices using MyDrive Connect
Hi, I recently went to do an update but the update doesnt work and now theres no maps on the TomTom device!

I have rebooted it, reconnected the device to MyDrive connect, tried another computer but the same problem.

I think the Device may be broken? It all works apart from saying no maps showing and my drive connect wont update it.

Comments

  • holloway500000
    holloway500000 Registered Users Posts: 4
    Apprentice Traveler
    Hi

    I Am having the same trouble with my tom tom start 50 i tried to download the latest map update V10.05 and it now says the same no maps on my device i haven't tried rebooting my device yet if you do find a soulutuion please let me know.
  • holloway500000
    holloway500000 Registered Users Posts: 4
    Apprentice Traveler
    thank you
  • Cinta
    Cinta Registered Users Posts: 3
    Apprentice Traveler
    No different, it connects to the laptop fine. This is what comes up, the "we are busy right now" isnt often. This is what it does every time.c32d5564-9371-446a-8787-51fff2fcbfdd.jpge7fe84c5-9851-4d66-b424-71146d2c261f.jpg
  • Niall
    Niall Posts: 11,115
    Superuser
    @Cinta

    It might be a case of contacting Customers Services tomorrow to clear the download from their end, and get you going with a better one

    :flag_au: Australia
    1300 135 604
    Monday-Friday:9:00 am to 5:30 pm AEST
  • Cinta
    Cinta Registered Users Posts: 3
    Apprentice Traveler
    Ok I will try that when I can thanks.
  • MattP
    MattP Registered Users Posts: 4
    Master Traveler
    I have tried to update my TomTom Via 280 with no luck, the download starts for about 1 minute then i get the same errors as Cinta in this thread.
    Have submitted request to support no response. How do you get these to connect successfully and update. My maps are corrupt and need to be reinstalled as well as the firmware..
    Any help would be greatly appreciated.
  • Niall
    Niall Posts: 11,115
    Superuser
    @MattP

    Have a look at this FAQ https://au.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/16694

    Also this video
    [video]
    If not fixed by Monday contact Customer Services

    :flag_au: Australia
    1300 135 604
    Monday-Friday:9:00 am to 5:30 pm AEST
  • MattP
    MattP Registered Users Posts: 4
    Master Traveler
    Niall wrote:
    [video]
    If not fixed by Monday contact Customer Services

    :flag_au: Australia
    1300 135 604
    Monday-Friday:9:00 am to 5:30 pm AEST
    Hi Neil,
    This main issue is i cannot get mydrive to stay connected to the device. It connects for no longer than 1 minute then i get an error.

    Should have got the Navman :(
  • Niall
    Niall Posts: 11,115
    Superuser
    @MattP

    Which version of what operating system are you using on a computer or laptop?
    Are you connecting via WiFi or direct cable to your router?
    Do you know if you are using a USB2 or a USB3 port? Not a hub.
  • MattP
    MattP Registered Users Posts: 4
    Master Traveler
    @Niall Im on laptop, latest release win10 ethernet.
    The update begins, but ceases at 2%
  • Niall
    Niall Posts: 11,115
    Superuser
    @MattP

    Are your USB ports set for power saving "USB Selective Suspend"

    See… https://www.tenforums.com/tutorials/73187-turn-off-usb-selective-suspend-windows-10-a.html

    Also turn off any Screen savers any other Power savers or USB port monitoring software installed
  • MattP
    MattP Registered Users Posts: 4
    Master Traveler
    @Niall Thanks for the information, still no luck, the download goes for about 30 sec then gives me error telling me to connect device.
  • Niall
    Niall Posts: 11,115
    Superuser
    @MattP

    Which antivirus / malware software are you running?
    What else is running while you try to use MDC?

    Also see this FAQ https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/16339