Rider 400 - Instability & Crashes

Ste7iosSte7ios Posts: 725 Superuser
edited January 22 in RIDER
So far everything was normal (with the usual annoyances like garbled voice...). But since Wednesday something changed to the worst.

On Tuesday I started normally my route but I noticed that I didn't have any sound from the Rider. I checked it and the pairing with the headset I used (Schuberth SRCS) was vanished! It was only paired with my other headset (Scara Q3).

I paired it again successfully but the the device froze when it tried to sync a few contacts (I'm syncing only a very small group of contacts).

From that time I have freezes, black screens and the device is unusable. Even the booting was slower especially at the end...

I did a factory reset, the result was the same.
I did a reinstallation of the software, AND a factory reset, the same result again.

It seems more stable when there is no pairing with the phone for hands-free calling. I'll test it tomorrow.

The timing couldn't be worst... I need it for my job tomorrow.

Any ideas? There's nothing left for troubleshooting... I'm afraid there's nothing more to do but throw TomTom (device & company) in the toilet...

Comments

  • YamFazManYamFazMan Posts: 14,777 Superusers
    Hi
    Try a Factory reset
    When the device reinitializes...
    At the point where the device asks what language to use
    Execute a Drumroll restart
    After the restart check if the device is now working normally

    ATB YFM
    Help others identify useful content...
    If someone posted something that was helpful?
    Click the 'Like' > 👍 Icon
    ____________________________

    If someone answered your question?
    Please answer 'Yes' to Did this answer the question? 'Yes' < >' No'
    ____________________________
  • Ste7iosSte7ios Posts: 725 Superuser
    I didn't try the drumroll reset at that point but it seems stable now without the hands-free calling function. I'll keep it that way. Anyway most of the time (3 to 5 times) didn't work...


    I'll try it again if they're going to fix it with a later fw update...
  • Ste7iosSte7ios Posts: 725 Superuser
    I forgot to mention that I’ve the humidity problem in the screen now. No rain, just cold (10° - 13° C) & sun... It’s a real problem when the sun hits the sun because you can’t see anything on the screen.
  • Ste7iosSte7ios Posts: 725 Superuser
    22 days later, today, lost again the Schubert SRCS Headset pairing... Nice...
Sign In or Register to comment.

Who's Online161

Bembo
Bembo
bernhard1247
bernhard1247
fifu
fifu
fjrmatzi
fjrmatzi
Mike45
Mike45
Nanedeluxe
Nanedeluxe
peufrider
peufrider
Shawn1234
Shawn1234
TomDone
TomDone
+152 Guests