Standby and slow load up

via247
via247 Registered Users Posts: 43
Master Explorer
edited December 2021 in Devices using Wi-Fi®
My specific device has become impossible to use for around 5 minutes upon start-up from "standby". There is now no difference between switching this device OFF and standby. It hangs sometimes with multiple screen images often overlapping or just smoked over; it usually crashes at least once a day. it will recover, by that the screen goes black for around 30 seconds and then reverts to the destination set. There is a two-second delay when putting commands into the device, not always but frequently. is there a software update/upgrade?

Best Answer

  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 13,810
    Moderator
    Answer ✓
    Hi @via247
    Could be related to a software glitch, I would recommend that you do a factory reset and test it when you drive next time.

    Main menu- Settings- System- Reset device.

    To avoid losing your stored favourites on the device, you can create a back-up using MyDrive..

    See user guide

    Regards, Vikram

Answers

  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 13,810
    Moderator
    Answer ✓
    Hi @via247
    Could be related to a software glitch, I would recommend that you do a factory reset and test it when you drive next time.

    Main menu- Settings- System- Reset device.

    To avoid losing your stored favourites on the device, you can create a back-up using MyDrive..

    See user guide

    Regards, Vikram
  • YamFazMan
    YamFazMan Posts: 20,828
     Superuser
    Hi
    @via247
    What is your Tomtom Device/Model ???

    Stay Safe... ATB YFM
  • via247
    via247 Registered Users Posts: 43
    Master Explorer
    Hi Guys, YEP, a reset solved the "Glitch"