Brand new Tomtom rider 500 traffic and speed cameras expired

plipto
plipto Registered Users Posts: 2
New Seeker
Hi,

Several weeks ago I purchased a TomTom rider 500 and added it to my account, set up all connectivity of wifi and bluetooth and started riding.
No matter what I tried (which included hard reset and reinstalling mydrive app), the traffic and speed camera services don't work.
The message on the device itself says that the services are expired. and I get the same message when I log in on the TomTom website. It subsequently offers a deal to purchase the services for a monthly fee, despite it being marketed as included with the product.
Can anyone explain how to fix this?

Best Answer

  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 13,758
    Moderator
    edited July 2021 Answer ✓
    Hi @plipto

    Welcome to the community!
    My team pushed the activations for all the services on your RIDER using the backend system. Please do a soft reset and check again.



    Regards, Vikram

Answers

  • DougLap
    DougLap Posts: 9,833
    Superuser
    Hi @pipto.

    @VikramK or @lampard can review your units settings on the TT servers .Look back here tomorrow to see what hey have to say.

    Doug
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 13,758
    Moderator
    edited July 2021 Answer ✓
    Hi @plipto

    Welcome to the community!
    My team pushed the activations for all the services on your RIDER using the backend system. Please do a soft reset and check again.



    Regards, Vikram
  • plipto
    plipto Registered Users Posts: 2
    New Seeker
    Hi, this worked beautifully, thank you!