Stuck at "Updating" MyDrive Connect Server busy error

ThomasDK
ThomasDK Registered Users Posts: 10
Apprentice Seeker
Trying to update nav before updating map etc., on a Start 50/5 but screen on gps just gets stuck at ""Updating - do not disconnect device"
Then in MyDriveConnect unit disappears and MDC says, unit not connected. Or something with servers overloaded.
I tried resetting gps, deleting MDC and reinstalling but that didnt do anything.
Pls help
SN: VJ 3225K02149

Answers

  • rider1rider
    rider1rider Registered Users Posts: 1,417
    Exalted Pioneer
    clear cache in mydrive connect
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    clear cache in mydrive connect

    How to do that on Win10?
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    I read other did that to no avail?
  • YamFazMan
    YamFazMan Posts: 20,820
    Superuser
    Hi
    @ThomasDK
    Welcome to the site....
    If I have a problem with MyDrive Connect... I find deleting the "HOME3" and the "MyDrive Connect" folders in the MyDrive Connect Program will usually bring MyDrive Connect back to life...
    See... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1704775/#Comment_1704775
    ______________________

    On a Mac....
    The "HOME3" and the "MyDrive Connect" folders are located here...
    MacOS: Users\Username\Library\Application Support\TomTom\

    Stay Safe... ATB YFM
  • PauloAlexandre
    PauloAlexandre Registered Users Posts: 0
    New Seeker
    edited May 2021
    Hi, my START 20 ( AYxxxxxxx88) when i want to upgrade says that the service is temporarily unavailable ,and try again later for the last 3 days.
    What´s the problem ?






    Mod edit: Please don't post private or personal information on a public forum. Thanks!
  • DJ1411
    DJ1411 Registered Users Posts: 3
    New Seeker
    Device is reconised on My Drive Connect but will not accept any updates
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    It didnt help.
    Its weird. I connect the gps and gps says connected to computer on the screen.
    Then, when I start update, MDC says that unit doesnt respond and a few minutes after MDC promts that servers are very busy.

    I really dont get that updating a frigging TomTom gps in 2021 could be this kind of a hassle!!
  • ZenaH
    ZenaH Registered Users Posts: 0
    New Seeker
    edited May 2021
    I'm experiencing similar to other members where the software updates won't complete via Mydrive Connect. See a message every time that server is busy, try again later. This has been like this for days and retry doesn't work.

    I have tried all the advice on the forum including uninstalling/reinstalling several times, shut down/re-start but still the same issue.

    Has anyone been able to get past this issue and can offer other options to try? Device is Start 25.


    thanks in advance,
  • DTAB
    DTAB Registered Users Posts: 2
    New Traveler
    I've been trying for a day now to update my 1515M TomTom but no luck. I've tried deleting and reinstalling MyDRive. I get 2 errors.

    Something has gone wrong... I get that on the device and select continue.

    MyDrive shows my device connected but when I try to update it gets stuck with "Waiting for Device" and will not update and then a message "Device Is Not Responding". Never had a problem like this before.

    I guess I'll use it for a while with out of date maps and then throw it away! Not much point in getting free lifetime maps if it can't be updated. I'll try another brand next time.
  • MutzGC
    MutzGC Registered Users Posts: 0
    New Seeker
    Hi, I'm trying to upgrade my TomTom 1535 with the latest maps, all goes well until it starts downloading from the Mac computer to my TomTom 1535 GPS. I keep getting the message on the GPS "Something has gone wrong....This service is temporarily unavailable. Please try again later". The TomTom My Drive recognise the GPS but when it time to load up the new maps it states the above. Have restarted and replugged the device to no avail.
    can any one help?
    Cheers Murray
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    How is it possible to contact TomTom support?
  • YamFazMan
    YamFazMan Posts: 20,820
    Superuser
    Hi
    @ThomasDK
    Contacting Tomtom Support….
    Due to COVID-19 the phone service has been suspended
    The way of contacting Customer Services has changed
    For Tomtom Support Email or Chat lines...
    (Monday to Friday Normal Office Hours)
    1st... A couple of Tips when Contacting Tomtom Support....
    Here... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1714844/#Comment_1714844
    _________________________

    Tomtom FAQ … How to Contact Tomtom Support....
    Here… https://help.tomtom.com/hc/en-gb/articles/360015568919-How-to-contact-TomTom-support

    Stay Safe... ATB YFM
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    Contacting support didnt help either. They just suggest the same things that doesnt solve the issue. This is fucking unbelievable!! How hard can it be to update a goddamn GPS in 2021???!
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    Contacting support didnt help either. They just suggest the same things that doesnt solve the issue. This is fucking unbelievable!! How hard can it be to update a goddamn GPS in 2021??
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    Contacting support didnt help either. They just suggest the same things that doesnt solve the issue. This is f...... unbelievable!! How hard can it be to update a goddamn GPS in 2021??
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    Could it be because there isnt enough memory on the GPS?
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    Installed a 16GB memorycard. Didnt do anything. MDC says there is 0 bytes memory on device and nothing on memorycard. What the hell is wrong with TomTom software???
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    9q0uya2d4s5x.png
  • YamFazMan
    YamFazMan Posts: 20,820
    Superuser
    edited May 2021
    Hi
    @MutzGC (Edited Username)
    The Via 1535 Is a NAV3 device....

    This worked for me NAV3 Via 120 Live....
    Here... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1756630/#Comment_1756630

    Stay Safe... ATB YFM
  • ThomasDK
    ThomasDK Registered Users Posts: 10
    Apprentice Seeker
    YamFazMan wrote: »
    Hi
    @ThomasDK
    The Via 1535 Is a NAV3 device....

    This worked for me NAV3 Via 120 Live....
    Here... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1756630/#Comment_1756630

    Stay Safe... ATB YFM

    Hi, but I have a Start 50?
  • YamFazMan
    YamFazMan Posts: 20,820
    Superuser
    edited May 2021
    Hi
    @ThomasDK
    Sorry....
    I have edited the post...
    The Post... Was intended for user @MutzGC with the Via 1535
    _________________

    Firstly Try....
    Disconnect your Tomtom device....
    (Do not Reconnect your device until instructed)
    Logout of MyDrive Connect....
    From the Power menu 'Restart' your PC (NOT Turn it Off 'n' On again)....
    Run MyDrive Connect....
    Login to MyDrive Connect....
    Connect & Start your device....
    ________________________

    If you are still having problems with MyDrive Connect... I find deleting the "HOME3" and the "MyDrive Connect" folders in the MyDrive Connect Program will usually bring MyDrive Connect back to life...
    See... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1756341/#Comment_1756341

    Stay Safe... ATB YFM
  • DTAB
    DTAB Registered Users Posts: 2
    New Traveler
    I finally got my updates installed. Earlier this month I tried to do the updates and could not get past "device not responding". I just got back from a long trip using my Tom Tom. When I started it up in my car, even though I had charged it overnight using a usb charger it kept telling me the battery was charging. That message went away after several hours of driving. When I got home today I tried doing the update and it worked. Was my device not fully charged when I tried to do the update before? And why does it have to be fully charged for an update to work.