get no traffic information on my Rider 450

rholtgreve
rholtgreve Registered Users Posts: 3
Apprentice Seeker
Afer it works fine for a long time the connection to the traffic information got lost.

In the menue staus line shows the bluetooth is connectet and the cloud show alsow connection.
The traffic Info (cars sign) show a x for not connected.

In settings the TomTom traffic is activated and it tell me that I have a subscription.

Software is 18.203.0026.311 (0) (05.04.2019)
and I use it in german.

Answers

  • YamFazMan
    YamFazMan Posts: 20,800
    Superuser
    Hi
    @rholtgreve
    Welcome to the site...
    If you are using an iPhone... There's an unresolved problem with the Apple iPhone iOS 13 & 14 and the and the MyDrive App's advanced Smartphone features... If you can live without the bells & whistles of the MyDrive App...
    Just use a straight simple Bluetooth Connection....
    See... https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1729911/#Comment_1729911

    Stay Safe ATB YFM
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,833
    Superuser
    Hi @rholtgreve

    Maybe @VikramK or @lampard will pick this up and respond. Look back later.

    Doug
  • rholtgreve
    rholtgreve Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    Regarding YFM,
    I didn't expect that is matter.
    To get the internetconnection from the Rider 450 via Bluetooth I use a Samsung S7 with Android 8.

    Regards Rainer
  • rholtgreve
    rholtgreve Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    OK, at last I made a factory reset.
    After this the traffic works, but I lost some of my routes, I had to reconfigure the device and I'm not sure why it happend.
    So it solved the incident, but not the problem.

    Regards Rainer