Android Auto & TomTom AmiGO

Jürgen
Jürgen Community Managers, Administrators Posts: 7,215
Community Manager
Following the recent news that Google’s Android Auto is opening up to navigation apps, we’re proud to share that we’re part of Google’s Early Access program. With new categories opening up including navigation, parking and electric vehicle charging, we’re aiming to bring our TomTom AmiGO application to beta testers by the end of the year. We'll be sure to keep you posted!

See also:
https://9to5google.com/2020/08/11/android-auto-navigation-apps/
«1345

Comments

  • AndyG1714
    AndyG1714 Registered Users Posts: 74
    Renowned Trailblazer
    Great!
  • woskam
    woskam Registered Users Posts: 7
    Master Explorer
    How do I become as a Bete tester?
  • smok3r22
    smok3r22 Registered Users Posts: 1
    Apprentice Seeker
    Would also like to join Beta test program
  • rabero1985
    rabero1985 Registered Users Posts: 192
    Exalted Navigator
    When will this go live. I've joined beta program in playstore but see no amigo in AA...
  • Morpheme
    Morpheme Registered Users Posts: 12
    Master Explorer
    Finally Android Auto!
  • rabero1985
    rabero1985 Registered Users Posts: 192
    Exalted Navigator
    Yes idd. First startup i had a black screen with error. Second time it worked great. Now testing for some time.
  • Mrodasv
    Mrodasv Registered Users Posts: 1
    Novice Seeker
    Black screen and error message asking to close or wait, but no it doesn't work.

    Huawei P30 (ELE-L29) + Renaul Medianav Evolution.
  • rabero1985
    rabero1985 Registered Users Posts: 192
    Exalted Navigator
    edited January 2021
    Yes I have this also, what does the trick for me is
    1) turn on radio
    2) set my phone full on, not in standby or locked
    3) connecting with usb cable
    You see the amigo app starting on your phone, when it doesn't do that, i have also black screen and error.
    Then it starts up, but I have random instructions, some are spoken some are not, there is no line in it, don't know why.
    Alerts however i have always get that spoken on my testing drives.

  • Morpheme
    Morpheme Registered Users Posts: 12
    Master Explorer
    I tried it for a ride (about 40 minutes) and no problem. Only a random shoutdown.
  • PaxKava
    PaxKava Registered Users Posts: 2
    Apprentice Seeker
    edited January 2021
    Beta Tester. The icon appears on the AA of the VW POLO but by clicking on a wheel it turns endlessly !!!
    .
    8ad82a7w0ycw.jpeg
  • digital3540
    digital3540 Registered Users Posts: 61
    Outstanding Explorer
    I have no problem running the Beta on AA in VW, Works as expected. There are (I presume) some functionality limitations
  • rabero1985
    rabero1985 Registered Users Posts: 192
    Exalted Navigator
    I wonder how they gonna look into it to fix it.
  • PaxKava
    PaxKava Registered Users Posts: 2
    Apprentice Seeker
    edited January 2021
    PaxKava wrote: »
    Beta Tester. The icon appears on the AA of the VW POLO but by clicking on a wheel it turns endlessly !!!
    .
    8ad82a7w0ycw.jpeg

    Xiaomi Redmi Note 7+Android 10QKQ1.190910.002 + MIUI Global 12.0.2 + Italy
  • Mwsdude
    Mwsdude Registered Users Posts: 11
    Legendary Explorer
    PaxKava wrote: »
    PaxKava wrote: »
    Beta Tester. The icon appears on the AA of the VW POLO but by clicking on a wheel it turns endlessly !!!
    .
    8ad82a7w0ycw.jpeg

    Xiaomi Redmi Note 7+Android 10QKQ1.190910.002 + MIUI Global 12.0.2 + Italy


    Same here with Xiaomi Red Mi note 7 , but when wheel turns endlessly ,i open the app on the phone while connected by cable and it starts up on the AA screen !
  • Mwsdude
    Mwsdude Registered Users Posts: 11
    Legendary Explorer
    Also make sure you have the battery settings for the app on "no restrictions"
  • Mwsdude
    Mwsdude Registered Users Posts: 11
    Legendary Explorer
    edited January 2021
    After update from yesterday from Google play , the Beta mark on the app disapered and not in Android Auto anymore !!!
    App icon also changed back into blue instead of red on the plhone !
  • Megalos
    Megalos Posts: 6,089
     Superuser
    Here as well, hopefully the beta with Android Auto will come back soon...
  • Jürgen
    Jürgen Community Managers, Administrators Posts: 7,215
    Community Manager
    @Mwsdude @Megalos
    I'm checking what my have happened here. Could it be that you have skipped the last beta build and it got replaced with the production version with the latest build number?
  • Mwsdude
    Mwsdude Registered Users Posts: 11
    Legendary Explorer
    edited January 2021
    Hi

    See pictures for installed version on Xiaomi Red Mi note 717umbb2c0kuk.jpg
    wcytafgqulp6.jpg
  • Mwsdude
    Mwsdude Registered Users Posts: 11
    Legendary Explorer
    lajdlaywss5s.jpg
  • Jürgen
    Jürgen Community Managers, Administrators Posts: 7,215
    Community Manager
    Actually, at the moment mine has a blue icon as well though the app listing in the Play Store states that I'm a beta tester. There it also states that future updates will include beta versions. Which will re-enable Android Auto.
  • Megalos
    Megalos Posts: 6,089
     Superuser
    Thanks Jürgen. Same for me. Seems that non-beta build number is temporarily higher than beta-build, resulting in beta testers getting the non-beta version without Android Auto. Let's wait until the next beta build will be released indeed.
  • lluiscn
    lluiscn Registered Users Posts: 47
    Renowned Wayfarer
    the last beta was 7.425.0
  • Morpheme
    Morpheme Registered Users Posts: 12
    Master Explorer
    Same preoblem here. No more beta and no more AA
  • Jürgen
    Jürgen Community Managers, Administrators Posts: 7,215
    Community Manager
    Not sure what happened here since 7.428.0 should have gone to beta last Monday according to the correspondence I have. Next beta should be released soon.

    Hopefully we can include a fix to the black screen / spinning wheel upon start-up on Android Auto soon.
This discussion has been closed.