In Portrait mode, speed banner not always shown

larsras05
larsras05 Registered Users Posts: 9
Apprentice Traveler
Have been forced to turn my mobile from landscape to portrait mode.
Now it frequently happens that the speed banner at the bottom is not shown, or only af few mm of the banner can be seen. Only tried in 2D mode.

Answers

  • Brainsie
    Brainsie Registered Users Posts: 43
    Sovereign Trailblazer
    Ik have the same problem
  • lampard
    lampard Retired TomTom Employee Posts: 6,075 Retired Community Moderators and Admins
    Hi there,

    Welcome to the Community! Can you please attach a screenshot from your phone showing this behaviour?

    Regards, lampard
  • larsras05
    larsras05 Registered Users Posts: 9
    Apprentice Traveler
    Not sure I'm able to provide anything as I have to do it while driving.
  • lampard
    lampard Retired TomTom Employee Posts: 6,075 Retired Community Moderators and Admins
    Hi @larsras05

    I tried to plan a demo route. When I tap on the route (blue line) while navigating, the speed bubble goes off and replaces with the re-centre button as shown below:
    44rsddqvsms2.jpg

    When you tap on the re-centre button, the speed limit bubble comes back on.
    n398uucs2knw.jpg

    Regards, lampard
  • larsras05
    larsras05 Registered Users Posts: 9
    Apprentice Traveler
    It is observed in 2D mode without any ongoing navigation.
    I havn't touched the screen at all. I have the mobile permanently mounted in the car, and then I have Tasker to start the App when ignition is on.