Device stuck on TomTom logo

phil6xy
phil6xy Registered Users Posts: 3
Apprentice Seeker
edited December 2021 in Devices using MyDrive Connect
After holding start button for 30 secs i get the drums & tomtom logo then two circling arrows for about 10 seconds then it shuts off. when connected to my drive it does not show .

Comments

  • DougLap
    DougLap Posts: 9,844
    Superuser
    Hi @phil6xy

    Does this work on your unit.

    https://discussions.tomtom.com/en/discussion/1034277/how-to-recover-your-device/p1?new=1

    The tricky bit is getting the timing right when doing the 3 Taps.

    Doug
  • phil6xy
    phil6xy Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    wow a quick reply. unfortunately this does not work its just 2 circling arrows then it switches off
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,844
    Superuser
    Hi @phil6xy

    Looks like we need @VikramK or @lampard to have a look at the Totmotm end and see what they can suggest. It will be Monday now I am afraid.

    Doug
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 13,781
    Moderator
    Hi @phil6xy

    Welcome to the community!

    The team has made some changes in the back end.

    Just connect your device to MyDrive Connect and the jobs will process. The device might reboot.

    Once this is done, disconnect the device, perform a soft reset and check connect again for updates.

    Regards
    Vikram
  • phil6xy
    phil6xy Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    Hi Vikramk
    I hold the on button for approx 30 seconds, the drums sound, then i have a small box in the middle of the screen with 2 circling arrows for approx 10 seconds then it turns off. my connect is saying not connected. I have tried several usb/micro cables, does the tomtom cable differ ?