Traffic and live services

andymarsden
andymarsden Registered Users Posts: 3
Neophyte Traveler
My live services have stopped working on my tomtom despite my subscription being live. It has a yellow triangle on the right hand side of screen and when you tap on it it states "could not establish wireless connection" . Is anyone else having issues and can assist. Thanks.

Answers

  • DougLap
    DougLap Posts: 9,844
    Superuser
    Hi @andymarsden

    What Tomtom unit do you have.

    Doug
  • andymarsden
    andymarsden Registered Users Posts: 3
    Neophyte Traveler
    Pro Truck 5150
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,844
    Superuser
    Hi @andymarsden

    Don't knoww that unit but here are a couple of thoughts

    Have you accidentally tapped and enabled Flight mode which will stop all communications.

    The other thing could be to do a Factory Reset. Here is some comments from the manual.

    Tap the Factory Reset button to delete all your personal settings and restore the stand- ard factory settings to your TomTom PRO device.
    This is not a software update and will not affect the version of the soft- ware application installed on your device.
    Important: This feature deletes all your personal settings!
    If you want to keep your personal information and settings, you should perform a full backup of your device before you reset the device. You can then restore all your personal information and settings after you reset the device.
    This includes items such as your Home and Favourite locations, your personal menu and your POI categories and POI locations.

    Doug
  • andymarsden
    andymarsden Registered Users Posts: 3
    Neophyte Traveler
    Thanks for your assistance Doug but I have tried all of those already.
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,844
    Superuser
    Hi

    Okay unless someone comes up with some more ideas then have a look here on Monday to see if @VikramK or @lampard have any suggestions particularly as they can check things at Tomtom's end.

    Doug
  • togna
    togna Registered Users Posts: 1
    New Traveler
    edited July 2019
    hi to all I have bought a tom tom traffic update but the tom tom go live 1000 device tells me error code 107 who can help me thanks
  • lampard
    lampard Administrators Posts: 5,960
    Moderator
    Hi @togna

    Welcome to the Community! I would advise you to follow the public FAQ here to troubleshoot and activate the services you purchased: TomTom Traffic or LIVE Services isn't working

    Regards, lampard