New maps v10.30 available for download

VikramK
VikramK Administrators Posts: 13,705
Moderator
edited June 2019 in News and announcements
Hello Everyone,

On Thursday 6th June 2019 we have released maps v10.30 (PNDs/Motorcycle/Automotive/Truck/Camper) and they should be available for download using TomTom HOME, MyDrive Connect and over the WiFi internet connection.

The maps v10.30 for Mobile apps will be released a week later: on Tuesday 11th June 2019(tentative).

Thanks and drive safe,
Vikram :)


hmym358i8vii.png
«13

Comments

  • Lepre
    Lepre Registered Users Posts: 127
    Sovereign Trailblazer
    Great
    Thank you very much
  • thedumas
    thedumas Registered Users Posts: 10
    Legendary Explorer
    tested tomtom go910 (V7) & works fine =) waiting for mobile...
  • do11
    do11 Registered Users Posts: 42
    Renowned Wayfarer
    Many thanks.
  • Karl_Z
    Karl_Z Registered Users Posts: 14
    Legendary Explorer
    edited June 2019
    I'm getting an error trying to update:

    4mfk9v94a0as.png

    I don't see that id.tomtom.com hostname being anything valid in DNS...

    This is on Home 2.11.6.125 on Windows 10, using an RU-serial device ("XL 340 with 2GB" running application 9.541) and "Northern USA and Canada" maps (which were 962 MB for 10.25, so there should be ample room on the device). I have lifetime maps and traffic, and I'd just updated MapShare this morning without any issues.
  • doctormstein1
    doctormstein1 Registered Users Posts: 148
    Renowned Trailblazer
    still not seeing the 10.30 map for download on my tomtom 620 It is Friday evening at 6:05PM
  • giobia
    giobia Registered Users Posts: 21
    Outstanding Explorer
    Hi , yesterday my map 1030 updating process on NB1 SD 8GB is correctly finished without any issues. Thanks !
  • big
    big Posts: 1,712
    Superuser
    @doctormstein1 No new maps for 620 for me either.
  • dhn
    dhn Posts: 33,381
    Superuser
    Are you referring to the old 620 models that use Home? If so, they are End of Life (no further maps). If the new 620 (WiFi model) that uses MyDriveConnect, then call support:

    https://discussions.tomtom.com/en/discussion/988105/customer-support-phone-numbers/p1
  • big
    big Posts: 1,712
    Superuser
    I mean the 620 WiFi model. No maps for more than one.
  • jacko1950
    jacko1950 Registered Users Posts: 18
    Master Explorer
    tomtomgo basic...having a nightmare downloading the new euromap...my maps have all been wiped so the satnav won't work at all until I download the map ! it's been stuck now at 16% for 3 hours but if I stop, the download will start again from zero...I can't move to a better wifi because the satnav has no functions at all without a map apparently...Why is it always so darned difficult ?
  • Diccon
    Diccon Registered Users Posts: 2
    New Traveler
    Why has TomTom released a map version (1030) with 80KPh limits on French rural roads when the French Government has announced an immediate reversion to 90KPH?
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,817
    Superuser
    Hi @Diccon

    I thought that Macron had indicated that the speed limits could be returned to 90KPH but that the final decision was down to the local authorities as to which roads will be effected.

    I can see this making it more difficult for the satnav companies getting all the speed limits correct as they will have to be advised which have reverted.

    Doug
  • millerman
    millerman Registered Users Posts: 7
    Apprentice Seeker
    Thank you.
  • Mike76
    Mike76 Registered Users Posts: 10
    Master Traveler
    I have a GO 520 and a Go 620. Both units have Europe and USA maps. Both units installed the 1030 Europe and updated. Both units are still on 1025 on USA maps while showing that the units are up to date. Any suggestions appreciated.
  • miketorcy
    miketorcy Posts: 3,555
    Superuser
    The same for me.
  • doctormstein1
    doctormstein1 Registered Users Posts: 148
    Renowned Trailblazer
    Just an update as to why the V10.30 Map update is not being installed. With phone support, the customer service rep said that they are having a problem downloading updates to us. She also said that she would email me as to when this problem will be fixed.
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 13,705
    Moderator
    edited June 2019
    Hi @doctormstein1 @miketorcy @mike76

    I have forwarded this to the team. They tried adding a map on a device serial number starting with ZF and it was offered.

    What do the see if you go from MAP> ADD A MAP> under NORTH AMERICA?

    Some pictures would help..

    Thanks
    Vikram :)
  • Mike76
    Mike76 Registered Users Posts: 10
    Master Traveler
    Pictures won't help as all is normal. Both units show up to date with 1030 Europe and 1025 USA. Both units show those maps installed. in addition I have an XL 350 with lifetime updates that is showing the same An Error Has Occurred popup identical to Karl-Z above. My 520 is a ZN and 620 is ZE serial number. The 350 serial is BQ.
  • Mike76
    Mike76 Registered Users Posts: 10
    Master Traveler
    Please let me add that I use WiFi to download these maps on the 520 and 620. I see there is supposed to be a way to do it through the PC but I have never been able to get past the popup that says use Wifi. I use the PC for XL350 of course but it is not updating that way either.
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,817
    Superuser
    Hi @mike75

    When you use the attached to the PC mode then when the screen appears saying use the Wifi method you just ignore the PC and do all the processing using the Menus on the GO520 etc.

    The easiest way to understand it is if you had health problems that meant that you do not have Wifi in your house and all PC's are attached to the internet via wire then you could not update a GO520 by Wifi. In that case you attach the GO520 to the PC and use the PC as an Internet source. You could browse the internet whilst MDC is in the background and your connected GO520 is updating.

    Doug
  • Mike76
    Mike76 Registered Users Posts: 10
    Master Traveler
    Douglap,
    Thanks for that but was not able to get an update. My device says it is up to date with Europe on 1030 and USA on 1025. When/if this problem is resolved I will again try it using your advice and see what happens. Again, thank you
  • DougLap
    DougLap Posts: 9,817
    Superuser
    HI @Mike76

    What you could try is delete the USA map from your unit then reload a USA map. What version do you get then?

    Please let us know if you do it.

    Doug
  • big
    big Posts: 1,712
    Superuser
    Good idea. Deleting/reloading does give the latest map. See:
    https://discussions.tomtom.com/en/discussion/comment/1651742#Comment_1651742
  • Mike76
    Mike76 Registered Users Posts: 10
    Master Traveler
    Doug,
    Great suggestion!!!! Did it on 520 and now have 1030 on both Europe and USA maps. Will do the 620 later on today. Many thanks for that advice and help. Appreciated.
    Mike
    ps with that strange message being received on the XL350 do you think a deletion and reinstallation would work on that one as well?
  • Mike76
    Mike76 Registered Users Posts: 10
    Master Traveler
    Doug,
    Did the same on 620 and now have 1030 update on USA map. Regarding the XL350 I will wait awhile and see what happens. Would not like to remove the current map and be unable to download another. Thanks again for your help.
    Mike
This discussion has been closed.