GO 520 WIFI does not alert the speed cameras — TomTom Community

GO 520 WIFI does not alert the speed cameras

ErkkiOH2EHErkkiOH2EH Posts: 10 [Master Explorer]
I have asked this question on April 26, but the resetting of the unit did not help.
The problem started when my TomTom suddenly asked to load a map and after that the alert for traffic cameras as well as TomTom Traffic stopped working. The unit says, however, that these functions are activated and the camera symbol is shown at the bottom of the screen, but they do not work anyhow.

Answers

  • YamFazManYamFazMan Posts: 20,096
    Superusers
    Hi
    @ErkkiOH2EH

    From the main screen... Tap (.... Menu) ->
    Are any of the Sound Icons... Slashed Through

    ut3giyunxxhg.jpg

    (1).... From the main screen... Tap (.... Menu) -> Setting -> Voices... Choose a Computer Voice
    Set the next 5 Setting to... 'ON'

    (3)... For general improvement using the Tomtom Speed Cam Database over the default settings

    Always use a Computer voice...
    Also....
    From the main screen... Tap (.... Menu) -> Setting -> Sounds & Warnings...
    Set... 'Warning Type' to... Read Allowed... (Important... Needs a Computer Voice set in the Voices menu)
    Speed Cameras & Hazards... Set to ON
    The next 10 Setting ALL set to Always
    The next 4 Settings ALL set to ON
    The device will now say....
    'Fixed Camera'
    'Mobile Hot Spot'
    'Red-light Camera'
    'Accident Black-spots
    ‘Spoken Traffic delays’


    Speed Cams
    If you keep a check on the Traffic-bar... The device gives you a visual Warning of the next Fixed or Mobile Speed Camera many miles before you reach the camera
    Even more info if in the 'Setting menus' you setup a Wide Traffic/Route Bar
    93197384-69ec-4f9d-b7ae-f68a6f82ffae.jpg

    ATB YFM
Sign In or Register to comment.

Who's Online in this Category0