tomtom go 730-it has stopped working, the map does not appear

RETEN69
RETEN69 Registered Users Posts: 3
Apprentice Seeker
edited April 2019 in Devices using TomTom HOME
good morning, I tried to update my tomtom go 730 and it has stopped working, the map does not appear, does anyone know what could have happened?

Best Answer

Answers

  • RETEN69
    RETEN69 Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    edited April 2019
    When I try to download the map again, it says that I do not have space in my memory and I also said that the map of Western Europe was not compatible.
  • dhn
    dhn Posts: 33,388
     Superuser
    You can add a 16 gb SD card to the device. Also, a good chance the moderator here, @VikramK , can reactivate the map on your device.
  • RETEN69
    RETEN69 Registered Users Posts: 3
    Apprentice Seeker
    muchas gracias Vikram
  • dhn
    dhn Posts: 33,388
     Superuser
    VikramK wrote: »
    Hi @dhn the device will only support memory expansion upto 2GB (SD Card)( J4 )


    Regards
    Vikram

    I respectfully disagree, @VikramK. That may be the Tomtom party line but I stand by my statement.

    My first Tomtom in 2007 was a 720 which also supposedly had a max of 2 gb sd card. However, with the last application and bootloader installed, I had a 16 gb card with maps in there. The same goes for 730s
  • justmebrowsing
    justmebrowsing Registered Users Posts: 389
    Supreme Pioneer
    edited April 2019
    I agree with dhn, ALL these NAV2 devices from the x20's onwards will easily run a 16 or even 32GB SD or MicroSD card without a problem. Only the previous, older devices like the One, XL, x00's & x10's need a different bootloader to read bigger SD cards.
  • VikramK
    VikramK Administrators Posts: 14,307
    Moderator
    edited April 2019
    Guys :lol:

    Just sticking to the internal documentation & the FAQ info- http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/2634

    If a 16GB card works, I am absolutely fine with it :)

    Regards
    Vikram
  • Harvz
    Harvz Registered Users Posts: 6
    Master Traveler
    Hi - can Vikram, or another moderator, add the Western Europe map back into my account, so that I can download and replace the map deleted during the upgrade of my Go720? I realise that it is too large for the internal memory, but I plan to use the map on the memory card?
  • Harvz
    Harvz Registered Users Posts: 6
    Master Traveler
    All ok now- got Western Europe map back onto Go720, although needed to be on SD card.
  • Razzlla
    Razzlla Registered Users Posts: 12
    Apprentice Traveler
    Hi VikramK, I have an XXL purchased in USA during a holiday there in 2011, I have updated as requested by TT for the GIS update but now the device has stopped working despite there being spare memory etc. I’m desperate to get it working again as we leave for the USA in 2 weeks again. How can I fix this? Happy to have any help on this. It turns on but freezes on the start up screen after the drum roll.