Speed Camera warnings not appearing in side bar — TomTom Community

Speed Camera warnings not appearing in side bar

mclark57cyclingmclark57cycling Posts: 1 [New Traveler]
edited January 2019 in TomTom Services
Having installed the latest map & speed camera update over the last week, speed camera warnings are no longer appearing in the side bar. I have checked all the settings are as they should be and nothing seems to fix the issue. Has anyone else experienced this problem? Camera warnings were appearing fine prior to the update.

Comments

  • YamFazManYamFazMan Posts: 19,269
    Superusers
    Hi
    @mclark57cycling

    Have you tried a Soft/Drum roll restart on the device ???? This restarts the devices Operating System afresh

    RESETTING YOUR NAVIGATION DEVICE
    https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/6965//session/L2F2LzEvdGltZS8xNDI2NjM0NDUyL3NpZC9EQTdTVHpobQ

    Charge the device for at least 2Hrs "OR" have the device plugged into a power supply
    Press and hold the on/off button until you hear a drum-roll sound then release the on/off button.
    You won’t lose anything; it’s just like rebooting your PC
    I use a Soft/drum-roll start after any upgrade large or small.
    It’s also useful to keep in mind for sorting out most minor niggles......
    _________________________________________

    For general improvement using the Tomtom Speed Cam Database over the default settings

    Use a Computer voice...
    Also....
    From the main screen... Tap (.... Menu) -> Setting -> Sounds & Warnings...
    Set... 'Warning Type' to... Read Allowed... (Important... Needs a Computer Voice set in the Voices menu)
    Speed Cameras & Hazards... Set to ON
    The next 10 Setting ALL set to Always
    The next 4 Settings ALL set to ON
    The device will now say....
    'Fixed Camera'
    'Mobile Hot Spot'
    'Red light Camera'
    Spoken Traffic delays

    Speed Cams
    If you keep a check on the Traffic-bar... The device gives you a visual Warning of the next Fixed or Mobile Speed Camera many miles before you reach the camera
    Even more info if in the 'Setting menus' you setup a Wide Traffic/Route Bar

    93197384-69ec-4f9d-b7ae-f68a6f82ffae.jpg
    ATB YFM
  • AntonyMAntonyM Posts: 51 [Outstanding Explorer]
    I also had this problem.
    Thanks for the solution YamFazMan
Sign In or Register to comment.

Who's Online in this Category0