Reply
Novice Explorer
Abdul
Posts: 5
Registered: ‎07-06-2011
Location: Saudi Arabia

TomTom One N14644 310

 

i couldn't find my tomtom model in this website...i want  buy a map and install it in my device...

Message 1 of 17 (44,848 Views)
Please use plain text.
Elite Voyager
Elite Voyager
dhn
Posts: 10,935
Registered: ‎01-03-2011

Re: TomTom One N14644 310

There isn't a model as such. Look for the serial number of your unit on the bottom of the device and insert the first 2 characters here:

http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/9508

-------------------------------------------
I am a moderator at Tomtomforums.com, an independent community of Tomtom customers. .....I am not a TomTom employee.
Message 2 of 17 (44,848 Views)
Please use plain text.
New Traveler
dkainjr
Posts: 1
Registered: ‎27-07-2011
Location: US

Re: TomTom One N14644 310

This is an actual device as i have the same one.  I input the serial number into the site and it says ONE (30 Series) / 125 / 130 - 1GB

Message 3 of 17 (43,855 Views)
Please use plain text.
Novice Explorer
Abdul
Posts: 5
Registered: ‎07-06-2011
Location: Saudi Arabia

Re: TomTom One N14644 310

Thanks for replay..

i use the  the link you just  posted and it said my tom tom is : ONE (30 Series) TTS* / 125S / 130S.

now i want know if it's possible to buy a new map ( deferent map from the existing one) and how to install it to my tom tom -  ONE (30 Series) TTS* / 125S / 130S..?!

 

 

thnaks

Message 4 of 17 (42,482 Views)
Please use plain text.
Traylaw
Posts: 3,679
Registered: ‎05-07-2011
Location: US

Re: TomTom One N14644 310

First - If you have not already done so, you need to install Tomtom's Home software on your pc. Here is a link for that.

http://us.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/5122/kw/install%20home

 

Second - Before you install a map or any updates offered by Home you first need to make a backup of your gps.

Here is a link for that.

http://www.tomtomforums.com/general-tomtom-discussion/17864-how-backup-contents-your-unit-computer.h...

 

Third -  Use Home to install any updates that it suggests.

 

Fourth -Use the "Add Map" option in Home to select, purchase, download and install maps. Home will only offer maps that are compatable with your unit. You may have to remove your existing map to make room for a new map. That is one reason to have made a backup. before installing a new map.

            - To remove a map from your device you can use the Home function "manage my device"

 

Last - You need to make a second backup with the new map. That way you can switch back and forth between maps using your backups.

********************************************************************
Report map errors at http://www.tomtom.com/mapshare/tools/
********************************************************************

Message 5 of 17 (42,478 Views)
Please use plain text.
Novice Explorer
Abdul
Posts: 5
Registered: ‎07-06-2011
Location: Saudi Arabia

Re: TomTom One N14644 310

Hello..thanks for replay ..
I did all steps you mentioned above..i installed Tom Tom Home +  i made a back up+  also i deleted the current map to make  a free space in  my device.

But when i make an order  for  the new map and come to the step of paying,  the  tom tom home show me an error message .

Note: i use win7 operating system and haigh speed connection.

I upload a captured picture to show you:

 

http://img560.imageshack.us/img560/1789/capturect.jpg


tomtom message

 

any help....!!!

 

thanks a lot

Message 6 of 17 (42,193 Views)
Please use plain text.
Traylaw
Posts: 3,679
Registered: ‎05-07-2011
Location: US

Re: TomTom One N14644 310

Well, I am pretty sure its not a problem with TomTom not wanting  money.....:smileyhappy:

The server may be down for maintaince.....If the problem continues after about 12 hours, I would call customer service...I'm sure they would be very helpful since it's cash in their pocket. I  don't beleive the problem is at your end.

********************************************************************
Report map errors at http://www.tomtom.com/mapshare/tools/
********************************************************************

Message 7 of 17 (42,186 Views)
Please use plain text.
Novice Explorer
Abdul
Posts: 5
Registered: ‎07-06-2011
Location: Saudi Arabia

Re: TomTom One N14644 310

Good morning,

 

I keep trying to download the map using tom tom home, but  all i get is  the same error message that i told you in privious message.

 

Any solution...   :smileyindifferent:

 

thanks a lot

Message 8 of 17 (41,962 Views)
Please use plain text.
Traylaw
Posts: 3,679
Registered: ‎05-07-2011
Location: US

Re: TomTom One N14644 310

What operating system are you running.....Maybe it is a problem with the firewall or antivirus. Are you using a proxy to connect to the internet? Are you connecting from your home, work or somewhere else?

********************************************************************
Report map errors at http://www.tomtom.com/mapshare/tools/
********************************************************************

Message 9 of 17 (41,953 Views)
Please use plain text.
Novice Explorer
Abdul
Posts: 5
Registered: ‎07-06-2011
Location: Saudi Arabia

Re: TomTom One N14644 310

i use my home internet and my operating system is windows 7 profissional. i got a Mcafee SecurityCenter ( it come with firewall).

i don't use any proxy.

 

thanks

Message 10 of 17 (41,907 Views)
Please use plain text.