Reply
New Traveler
tedr
Posts: 1
Registered: ‎14-07-2011
Location: US

connect my via1500 to my computer

I want to backup my via1500.  it will NOT connect to my computer via HOME. I am following the directions in the BACKUP & RESTORE section of HOME.    HELP  !!!!

Message 1 of 5 (870 Views)
Please use plain text.
Supreme Trailblazer
gaon
Posts: 117
Registered: ‎09-06-2011
Location: US

Re: connect my via1500 to my computer

http://discussions.tomtom.com/t5/TomTom-GO-1000-2000-Via-Start-20/FAQ-Connecting-your-device-to-your...

 

Regards

_________________________________________________________
Tom Tom VIA 1435 TM
App 10.500.736711.84 (0) (2041, 8/3/2011), OS 714611
USA_Canada_and_Mexico v875.3656, Release date: 7/2011
GPS 2.16.201 88313, Boot 642776

Linux Mint 11
_________________________________________________________
Message 2 of 5 (868 Views)
Please use plain text.
Novice Explorer
ayesinwi
Posts: 3
Registered: ‎13-03-2012
Location: US

Re: connect my via1500 to my computer

I cannot get my VIA to connect to my computer, and I do have MyTomTom. I have also downloaded updates for it before, but there is a speed camera update that is available for my device right now and I cannot connect my device. I use the TomTom USB cable, connect my device, it charges, but MyTomTom does not detect my device and my device does not detect my PC. Are there any troubleshooting tips that you can give me?

Message 3 of 5 (750 Views)
Please use plain text.
Outstanding Explorer
johnling
Posts: 46
Registered: ‎05-06-2011
Location: US

Re: connect my via1500 to my computer

Delete all TomTom apps (Home and MyTomTom) from your computer.  Reinstall MyTomTom and allow it to start with windows.  Restart your computer then connect your VIA.  You will probably have to log into your MyTomTom account linked to your VIA1500.  All should be fine.

jonling - TomTom VIA 1500TM, One XL
Message 4 of 5 (741 Views)
Please use plain text.
Novice Explorer
ayesinwi
Posts: 3
Registered: ‎13-03-2012
Location: US

Re: connect my via1500 to my computer

I tried that and it did not work. The only app that i have installed is MyTomTom and that is all that I have needed in the past.

 

I uninstalled that app, reinstalled it, logged in, and plugged my GPS device in and switched it on. My computer did not recognize the device or the device did not recognize the computer, however, it did say "charging" so it did detect the power source from the USB cable.

Message 5 of 5 (722 Views)
Please use plain text.