Reply
Master Traveler
Yezhik
Posts: 4
Registered: ‎03-03-2012
Location: US

TomTom Via 1400 Can't Update maps

Hey guys. So I got the TT via 1400 for like $80 on newegg with lifetime updates. Just got it today, started installing the things from the website, speed cameras and the other thing went fine. However downloading this 2.7GB map pack is a pain!

It always gives me some error around 50-70% mark and never fully installs.

 

I called customer support, they activated my lifetime maps and tried a different port and what not.

I've literally tried downloading this map pack THE WHOLE DAY. Is there anyway I can download this from a mirror site?

or download it ON my computer THEN install it to my TT

 

not directly into the TT, cause that seems to be the problem

Message 1 of 27 (4,058 Views)
Please use plain text.
Apprentice Traveler
DannyDC37
Posts: 2
Registered: ‎03-03-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

I am having the same problem. Now my tomtom says No Maps Found!!! I wish i never updated the maps!!

Message 2 of 27 (4,056 Views)
Please use plain text.
Master Traveler
Yezhik
Posts: 4
Registered: ‎03-03-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

Yes, exactly! 

Message 3 of 27 (4,045 Views)
Please use plain text.
Outstanding Wayfarer
danhague
Posts: 65
Registered: ‎12-02-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

Hi Yehzik. i wouldn't worry so much about it. I trust these guys. Since you have unlimited download, you won't have any problems doing trial and error on the bright side.

 

Try to do an update again but this time, use Chrome. Good luck. 

Message 4 of 27 (4,037 Views)
Please use plain text.
Master Traveler
Yezhik
Posts: 4
Registered: ‎03-03-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

No thanks. Been doing that trial and error for 2 straight days now. Using different computers, different browsers, re-installing the software, resetting the tomtom, nothing

Message 5 of 27 (4,033 Views)
Please use plain text.
Apprentice Traveler
DannyDC37
Posts: 2
Registered: ‎03-03-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

isn't there a customer service person to chime in????? i've had this problem for a week now!!! 

Message 6 of 27 (4,019 Views)
Please use plain text.
Master Traveler
Yezhik
Posts: 4
Registered: ‎03-03-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

Hey I've called customer service 3 times, and we did everything you could possibly do. They said it's best to return it and get a new one, since it may be a defective unit 

Message 7 of 27 (4,016 Views)
Please use plain text.
New Traveler
turbo6MTwagon
Posts: 1
Registered: ‎04-03-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

I have the same issue with 1535.

 

they sent me a replacement refurbed one also....and the same happens

Message 8 of 27 (4,014 Views)
Please use plain text.
New Traveler
tommy1210
Posts: 1
Registered: ‎28-06-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

is their printable instruction on how to update my free maps

Message 9 of 27 (3,649 Views)
Please use plain text.
TJB
New Traveler
TJB
Posts: 1
Registered: ‎28-11-2012
Location: US

Re: TomTom Via 1400 Can't Update maps

I think the problem is the file is bigger than the remaining memory space and there is no place to install an SD card to take it.

 

I can't  find anyway of uninstalling the old map to make the space either so the free lifetime maps is a waste of time :smileysurprised:(

Message 10 of 27 (2,863 Views)
Please use plain text.