Reply
Neophyte Traveler
beach
Posts: 3
Registered: ‎21-10-2011
Location: United Kingdom

network rail access points

Hi, i have just got a via 110 and want to put networkrail access points on as my P.O.I as i do on my One XL. Anyone no how or this Via is of no use to me.

Thanks

Message 1 of 6 (2,556 Views)
Please use plain text.
Stefan
Posts: 4,926
Kudos: 1,039
Solutions: 222
Registered: ‎06-03-2011

Re: network rail access points

Copy the poi file from the ONE XL

 

  • Connect the device to the computer;
  • Go to 'my computer';
  • Open the hard drive of the navigation device;
  • Open the folder which has the name of the installed map;
  • Right click on the Poi file and select 'copy';
  • Copy the Poi file to a folder onto the desktop or where you can easily find it back

Upload the poi file to the TomTom Via

 

Please read the following article:

 

Third party poi's (TomTom Knowledge Base) hyperlink

 

Get a warning on the device when being near a network rail access point

 

  • Tap on the navigation screen;
  • Tap on 'settings';
  • Tap on the right arrow twice;
  • Tap on 'manage poi's';
  • Tap on 'warn nearby poi';
  • Tap on the poi name, follow on screen instructions to set a warning sound;

Add more warning sounds to the device

 

Warning sounds have a *.ogg or *.wav extension, can be spoken or instrumental. Recommended length: a few seconds.

 

Please read the following article:

 

Upload warning sounds to the device

TomTom Latest News - YouTube <> TomTom KeyNote Presentation 2013 - YouTube

Quick Travel Buttons


Navigation System - TomTom GO 500 (2013)
Driving with TomTom ~ Service and Comfort is our secret ~


NavKit

LifeTime Traffic (Smartphone)
LifeTime Maps (Europe)

MyDrive Connect Support Application
TomTom Discussions - User Agreement

Signature originally created by Stefan

Message 2 of 6 (2,553 Views)
Please use plain text.
Neophyte Traveler
beach
Posts: 3
Registered: ‎21-10-2011
Location: United Kingdom

Re: network rail access points

I have them on desktop but cant get them on Via!

Message 3 of 6 (2,546 Views)
Please use plain text.
Stefan
Posts: 4,926
Kudos: 1,039
Solutions: 222
Registered: ‎06-03-2011

Re: network rail access points

Read the following article for detailed instructions to upload the poi to the Via:

 

Third party poi's (TomTom Knowledge Base) hyperlink

TomTom Latest News - YouTube <> TomTom KeyNote Presentation 2013 - YouTube

Quick Travel Buttons


Navigation System - TomTom GO 500 (2013)
Driving with TomTom ~ Service and Comfort is our secret ~


NavKit

LifeTime Traffic (Smartphone)
LifeTime Maps (Europe)

MyDrive Connect Support Application
TomTom Discussions - User Agreement

Signature originally created by Stefan

Message 4 of 6 (2,544 Views)
Please use plain text.
Neophyte Traveler
beach
Posts: 3
Registered: ‎21-10-2011
Location: United Kingdom

Re: network rail access points

I have the icon loaded, so there were 2 files. 1 icon and other access places. it does say there in there but not showing on map. i will keep trying lol

Message 5 of 6 (2,541 Views)
Please use plain text.
Stefan
Posts: 4,926
Kudos: 1,039
Solutions: 222
Registered: ‎06-03-2011

Re: network rail access points

When uploaded the file to the device, then it should be listed in the poi categories:

 

  • Tap on the navigation screen;
  • Tap on 'settings';
  • Tap the right arrow twice;
  • Tap on 'display poi on map';
  • Scroll through the poi categories, select the uploaded poi file to display it on the map;
  • Tap 'next';
  • Tap 'ok';

Add a warning sound for the poi:

 

  • Tap 'manage poi's';
  • Tap 'warn near poi';
  • Select the poi file from the list;
  • Follow on screen instructions to set a warning sound;
TomTom Latest News - YouTube <> TomTom KeyNote Presentation 2013 - YouTube

Quick Travel Buttons


Navigation System - TomTom GO 500 (2013)
Driving with TomTom ~ Service and Comfort is our secret ~


NavKit

LifeTime Traffic (Smartphone)
LifeTime Maps (Europe)

MyDrive Connect Support Application
TomTom Discussions - User Agreement

Signature originally created by Stefan

Message 6 of 6 (2,532 Views)
Please use plain text.